Nu äntligen kan vi få presentera en utställningsinbjudan

För katter "Under registrering" and for foreign cats


Invitation in English

Domarfördelning Lördag
Domarfördelning Söndag
 

 Vad kan jag som medlem göra?
Att jobba på en utställning – Sundsvalls Kattklubb får ofta beröm för de utställningar som de arrangerar. Vi har luftigt i lokalen, lugnt och stilla för katter, utställare, domare och besökare. Men detta kommer inte av sig själv utan det krävs många inblandade på alla nivåer för att genomföra en utställning och mycket arbete av olika slag.

Sekretariatet – är navet före, under och efter utställningen. Här är det ordning och reda som gäller. Anmälningar hanteras före, betalningar prickas av, klassändringar och titelchanser tas emot och resultat matas löpande in under dagen.

Assistent – varje domare har en assistent som är domaren och utställaren till hjälp.
De presenterar även katterna som gått till panel (den stora finalen) där Best In Show (BIS) utses.

Prisrum – att arbeta med pris rummet så är det jobb före utställningen och under själva utställningen. Det handlar om att beräkna antalet kokarder som går åt, beställa kokarder, söka priser, sponsorer och på själva utställningen packa priser till vinnande BIS katter och dela ut kokarder.

Lotteri – att sälja lotter är en viktig inkomstkälla för klubben. Här krävs arbete både före och under utställningen, du kanske inte vill stå i montern men är en fena på att ragga lotterivinster så kan du hjälpa till på så sätt. Är du en person som tycker det är fantastiskt roligt att får vara social med våra besökare på utställningen så är detta rätt plats för dig.

Entrén – du välkomnar besökare och tar inträde till själva utställningen. Även här är det bra med en som gillar att träffa människor och hälsa dem välkomna.

Informationen – här möts utställare och besökare som kommer med frågor om utställningen,
klubben och katter. Är du öppen och tycker om att prata med människor är detta platsen för dig.

Bygg och hall – vi hyr in arbetskraft från andra föreningar för att bygga och riva burarna, eftersom det är ett tungt jobb. Men det behövs medlemmar som kan planera hur burarna ska stå, vart försäljare ska vara och hjälpa till med att lägga ut mat ovanpå burarna. I detta område ingår även att ställa i ordning de bord och stolar som domarna ska ha, se till att det finns handsprit, sprayflaskor med desinfektionsmedel samt pappershanddukar på varje domarbord.

Poolen – här behövs en massa mångsysslare. Poolen jobbar nära bur och hall och är dem behjälplig med märka upp burar. I övrigt är det att hålla koll på toaletter, städa, tömma papperskorgar, flytta bord/burar, hjälpa till med att torka bord i panelen, kontrollera vaccinationer på katter och torka bord hos veterinär kontrollen. Ju fler vi är, desto lättare blir det för alla!

Domaransvarig – ser till att våra inbjudna domare har det bra. Ordnar med transport till/från flygplats alt tågstation och hotell. Håller ordning på restider för domarna, ser till att det inhandlas gåva till domarna och ev. elever samt dekorationer till domarborden. Skriver ett välkomstbrev till domarna innan utställningshelgen där de får information om vilka tider som gäller under helgen.

Café/grill/funktionärsmat – ansvarar för att domare, assistenter och funktionärer är mätta och nöjda under helgen. Café och grill serverar mat, fika m.m. till utställare och besökare. Inför utställningen så planeras och lagas maten och alla medlemmar som vill kan baka hembakat fikabröd, som är väldigt uppskattat, till utställningen. Under utställningen så behövs det folk till olika saker, stå i kassan, koka kaffe, plocka och köra disk, förbereda ”frukost” och lunch mat, sköta kaffe/fika bord till domare och assistenter. Även är gäller att ju fler vi är, desto bättre är det!

Sjukvårdsansvarig – en eller flera personer som är lugna och har kännedom om 1:a hjälpen.
Plåstrar om och tar hand om personer som drabbats av t ex bett eller rivsår. Vid behov även kontaktar sjukvård och ambulans som så krävs.

Nybörjarservice – en eller flera personer som är en fena på att förklara för nya utställare vad som händer på en utställning. Vara dem behjälplig, möta upp dem vid veterinärincheckningen, gå igenom katalogen och kunna förklara alla moment som händer på utställningen.

PR – en person som har kontakt med media (lokal radio/tv och tidning), utformar och bokar annons.

Kattens dag (1:a advent)

Hämta och ställa i ordning burar där katterna ska sitta i under själva firandet.

Klubbhörna – hämta bord i förrådet, klubbmaterial och klubb banner. Ev. inköp av godis, pepparkakor som vi bjuder besökare på. Lägga upp material och prata med besökare som kommer.

Café – planera och göra inköp till caféet, ställa i ordning på morgonen, koka kaffe, bre smörgåsar, duka upp fikabröd m.m. Servera besökare och ta betalt. När arrangemanget är klart plocka i ordning, städa köksdelen.

Lotteri – ragga priser före, hämta ev. lotteripriser i förrådet, ev. inköp av lotteri ringar, fördela lottpriserna och sälja lotter. När arrangemanget är klart plocka ihop kvarvarande lotteripriser och se till att dessa kommer till förrådet.

De som deltagit och visat sina katter städar burar, plockar ihop dem och är med när dessa transporteras bort till förrådet.

Beroende på vart vi är med kattens dag så kan vissa moment utgå pga. utrymmesskäl.
När det gäller hämtning i förrådet så samordnas detta och vi gör det gemensamt.

Kattens dag är som en liten mini utställning och vill du prova på under lugna former för dig själv och din katt är detta ett ypperligt tillfälle. Vi har medlemmar eller annan utomstående som tittar på katterna. Vinnande katter får ett pris!

 

 

 

 
 

Utställningsrelaterade länkar

Länk till Sundsvalls kattklubbs
Facebook-sida

Att sy burklädsel

Att köpa burklädsel

SVERAK:s Utställningslista

FIFe´s Utställningslista


Blankett för utställningsanmälan
Du hittar blanketten här

Fullmakt till utställningssekreteraren
Fullmakten hittar du här
För mer info om fullmakten, se längst ner på denna sida.

 

OBS - Nya regler för resande med katt till Norge.
Fr o m 1/5-13 behöver Katter inte avmaskas för Dvärgbandmask vid inresa till Norge.

För mer information kan du läsa på SVERAK's hemsida eller på Jordbruksverkets hemsida.

 

 

 
© Sundsvalls Kattklubb. All rights reserved. Ingen text eller bild får kopieras utan tillåtelse ©